Aile ve Gençlik Bankası çalışmaları tamamlandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Bankası için tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz.” söz konusu.
Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
“8. Aile Şurası”na ilişkin bir soru üzerine Bakan Göktaş, iki gün süren şurada alanında uzman ve bilgili çok sayıda ücretli katılımcıyı bir araya getirdiklerini söyledi.
Kamu kurumları, akademi ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin geniş katılımıyla “nüfus ve demografi, çevre ve iklim, hukuk, dijitalleşme, sosyal kalkınma, yaşam döngüsü ve aile dayanıklılığı” konularında 6 komite oluşturduklarını belirten Göktaş, şöyle konuştu: bu komiteler aracılığıyla dünya nüfusunun hızlı yaşlanması, iklim değişikliği ve dijital dönüşüm süreci gibi aileyi tehdit eden unsurların değerlendirilmesi için hukuk, yaşam döngüsü ve aile dayanıklılığı açısından çözümler aramayı hedeflediklerini kaydetti.
Bu heyetlerin 81 ilde 15 bin 668 hanede yapılan görüşmelerle gerçekleştirilen Aile Çalıştayları’nın raporlarını bilgi ve tecrübe ışığında değerlendireceğini belirten Göktaş, çalıştayları ilgili kamu kurumlarından 3 binin üzerinde katılımcıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. , sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya.
Bakan Göktaş, 8. Aile Konseyi’nde elde edilen tüm sonuçların, 2024 yılında yayınlanacak “Aileyi Güçlendirme Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” için güncel ve güvenli bir kaynak oluşturacağına inandığını vurguladı.
“Amaç deprem bölgesindeki gençlere destek olmak”
“Aile ve Gençlik Bankası”na yönelik çalışmalar sorulduğunda Göktaş, şu bilgileri paylaştı:
“Deprem bölgesi için pilot projeye başlıyoruz. Sonra genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği müjdeydi. Meclis’in kontrolünde. Ama en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, tüm altyapı artık hazır, 18-27 yaş arası için ama bunların hepsi Meclis’te, tartışılacak, gelir kriteri var, yaş kriteri var, karışmamak bariz suçlarda ve deprem bölgesinde yaşamış olmak… Bu kriterleri karşılayan herkes bundan yararlanabilecek. 4 yıl kredi, 2 yıl ödemesiz, sıfır faizle vereceğimiz bir takviye. Sonra Bir yönetmelik çıkarmamız lazım. Pilot alandan başlayarak “Amacımız deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmak. Orada manevi motivasyonu sağlamak.”
“Bu ay çıkmasını bekliyor muyuz?” Soruya Göktaş, “Önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek. Tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz.” Cevap verdi.