Teknoloji

Güvenlik güçleri bu yıl kullanmaya başlayacak: Askeri Taktik Harekat Kiti

Savunma sanayiinde atılan adımlarla artık yerli ve milli adımlarla ordumuz daha donanımlı ve sahada daha aktif.

Askerlerimizin tecrübelerini artırma ve düşmana karşı avantajlı hale getirme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

Bu kapsamda Türk savunma sanayisinde geliştirilen yeni nesil teknolojiler bu yıl kullanılmaya başlıyor.

BİTES Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Uğur Coşkun, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği etkinlikte basın mensuplarıyla birlikte öne çıktı.

“Geleceğin teknolojisini geliştiriyoruz”

Coşkun burada yaptığı konuşmada, ASELSAN iştiraki olarak 500 kişi ile savunma sanayiinde yazılım alanında çalışan Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olduklarını söyledi.

Küresel pazarı ve geleceğin savunma ihtiyaçlarını dikkate alarak projelerini konumlandırdıklarını belirten Coşkun, ordunun gelecekteki ihtiyaçlarını doğru tahmin ederek gerçek alanlara yatırım yaptıklarını ve gerçek bir çalışma yapma politikasıyla ilerlediklerini söyledi.

“Geleceğin savaşları için geleceğin teknolojilerini geliştiriyoruz.”Coşkun, savaşta durumsal farkındalığı artırmak için artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojilerini kullandıklarını belirtti.

Farklı ürünlerle güvenlik güçlerine hizmet verdiklerini kaydeden Coşkun, önümüzdeki dönemde küresel pazarlar için hazır ürün ve sistemlerle daha çok ses getireceklerini ve sahada olacaklarını kaydetti.

Coşkun, yenilikçi ve geleceğin teknolojileri gibi dünyanın önde gelen firmalarının ağır ve büyük gruplarla çalıştıkları konularda dünyaya pratik, hızlı ve eşdeğer çözümler ürettiklerine dikkat çekti. “Bayraktar Kızılelma’nın insansız hava araçlarında ezber bozan geleceğini, geleceğin teknolojilerinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”dedim.

sanal asistan komutan

Savaşta durumsal farkındalığı artırmak için artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojilerini kullandıklarını vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

“Durumsal farkındalık, savaş alanındaki dost ve düşman birimlerin konumlarını anlamanızı ve sürprizlerden kaçınmanızı sağlar. Savaşı şaşırtan kazanır. Bilgiye hızlı bir şekilde erişebildiğiniz bir ortamda, daha hızlı harekat kabiliyeti ve ilerleme fırsatı elde edersiniz. Simülasyon teknolojisindeki tecrübemizle, savaş alanındaki dost ve düşman birliklerin konum ve konumlarını kesinleştiriyoruz.Mevki bilgilerini bilerek, bir sonraki adımı önceden tahmin edebilen ve yönlendirebilen bir komutan yardımcısı oluşturmak için çalışıyoruz. Savaş alanında ‘bilgi otoyolunda’ ortaya çıkan tüm bilgileri işlemek, ondan anlam çıkarmak, komutan ve askerleri yapay zeka algoritmaları ile desteklemek ve doğru kararlar vermek. Danimarkalıların kaybolmamasını sağlayacak algoritmalar oluşturun.”

“Geleceğin güvenlik güçleri” için tasarlandı

Coşkun, kullanıcı isteklerini ve şartname şartlarını yerine getirmenin ötesinde yeni konuları gündeme aldıklarını belirterek, ASELSAN iştiraki olmanın Ar-Ge çalışmalarını kararlılıkla sürdürme konusunda kendilerine destek olduğunu belirtti.

Coşkun, “Geleceğin Güvenlik Güçleri”Giyilebilir teknolojilerle donatılan Askeri Taktik Harekat Kiti’nin (ATOK)

ATOK’un Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Jandarma Özel Harekat birimleri tarafından sahada test edildiğini, kalifikasyonunun tamamlandığını ve seri üretim aşamasına geldiğini belirten Coşkun, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı’nın da ilkini satın alacağını söyledi. Bu yıl ATOK entegreli araç ve ki yıl içinde 5 araç ve 100 işçi üretilecek. bu kapasiteye ulaşılacaktır.

Metaverse ortamında egzersiz yapın

Her tür zırhlı araç mürettebatının durumsal farkındalığının arttırılması “Zırh Görüş Sisteminin Ötesinde”Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde bulunan FIRAT-M60T modernizasyon parçasının 2023 yılında tanklara entegre edilerek envantere gireceği bilgisini veren Coşkun, artırılmış gerçeklik gözlüğü takan işçinin herhangi bir müdahale olmaksızın doğrudan araç etrafını izleyebileceğini belirtti. Zırhı gören, başını ne tarafa çevirse.

Yeni nesil oyun motorlarını kullanan, gerçek ve sanal dünyayı bir araya getiren Karma Gerçeklik Eğitim Sistemi ile Gökbey helikopteri ve mayın korumalı araç Kirpi için çözümler geliştirdiklerini belirten Coşkun, Metaverse’i bugüne kadar geliştirdikleri yeteneklerle savaş alanında kullanıyorlar.

Coşkun, Virtual Sand Chest, Beyond Armor Vision System, karma, sanal ve artırılmış gerçeklik analizleri, gerçek ve sanal eşyaların Metaverse ortamında birlikte çalışılabileceğini belirterek, birçok eşyanın bir arada ve istenilen senaryolarda eğitilmesinin mümkün olacağını söyledi. tüm bu teknolojiler.

BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, 2023 yılında yurt dışındaki büyük projelerde elde ettikleri başarıların daha da değerlenmesi için çaba harcayacaklarını ve bu kapsamda 8 ülkeyi ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

haberaladag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu